web: profikarkas.com.ua    email: info@profikarkas.com.ua    tel: (044) 344-35-70

Що таке кроквяні ферми


Автор статті: Антоніна Сухар, архітектор компанії Profikarkas


Ферми - це найнадійніша основа вашого даху виконана з найменшими витратами. Більш вигідного рішення на сьогоднішній день немає. Не вірите? Давайте розберемося докладніше.

Спочатку, давайте виділимо пару хвилин на визначення:

Кроквяні ферми для котеджів - ця складна дерев'яна конструкція, яка монтується над повноцінним останнім поверхом (не мансардним) будинку і є підставою одночасно для покрівельного матеріалу і підставою для стелі (з гіпсокартону або обшитого вагонкою).


З чого складаються

Конструкція складається із набору дерев'яних ферм, спроєктованих для даного будинку. Кожна ферма виконана з дерев'яних брусів шириною від 90 мм до 220 мм та товщиною всього 40 – 50 мм. Бруси скріплені між собою металозубчастими пластинами, які вдавлюються в дерево за допомогою багатотонного потужного преса.

  


Як виготовляються

Ферми виготовляються в заводських умовах за допомогою спеціального обладнання для точного дотримання геометрії ферм та їх з'єднання спеціальними пластинами. Дотримання точної геометрії вкрай важливо для такої кроквяної системи: якщо допущені помилки або неточності, на будівельному майданчику зібрати ферми в єдине ціле буде неможливо.

Завдяки автоматизації цього процесу для виготовлення ферм для всього будинку потрібно всього 2 особи. А над виготовленням традиційної кроквяної системи для такого ж будинку працюватиме команда з 4-6 професіоналів.

Як проєктуються

Особливістю такої кроквяної конструкції є використання значно меншої кількості дерева, ніж для традиційної кроквяної системи. При цьому надійність ферм повністю відповідає вимогам ДБН для малоповерхового будівництва. Це стало можливим завдяки розвитку комп'ютерних технологій у сфері проєктування котеджів. Спеціальна програма розраховує для заданого проекту будинку всі параметри кроквяної системи:

  • геометрію ферм,
  • крок між фермами,
  • точні розміри всіх дерев'яних елементів та сполучних пластин,
  • та доповнює розрахунки детальними кресленнями.

Такий дах каркасного будинку проєктується для найменшої кількості пиломатеріалів, необхідних для її виготовлення з урахуванням усіх можливих навантажень на кроквяну систему (вітрові, снігові, сейсмічні, наявність додаткових важких предметів на горищі, навантаження покрівельних матеріалів).

Сьогодні лідером комплексних рішень для кроквяних ферм є компанія MiTek Inc. США. Компанія готова забезпечити будь-якого виробника ферм усім необхідним: програмним забезпеченням, обладнанням, готовими сполучними пластинами. Наша компанія є офіційним представником MiTek в Україні.

А тепер найважливіше: що дають ці нові технології особисто вам:

Економію коштів 20-40% порівняно з традиційною кроквяною системою. Така економія досягається завдяки:

  • Низька матеріаломісткість. Для виробництва ферм потрібно до 70% менше дерева, ніж для традиційної кроквяної системи (для такого ж будинку).
  • Висока швидкість складання. Ферми збираються в єдину систему у 10 разів швидше, ніж класична кроквяна конструкція.
  • Висока якість. Для виробництва ферм використовується деревина лише високої якості, конструкція ферм здатна витримати усі можливі для цього будинку навантаження. Ферми вам не доведеться ремонтувати, ви забудете про проблеми з дахом.
  • Більш прогонові конструкції. Ферми можна використовувати на великих прольотах 9-12м, у 2 рази більші, ніж максимально можливі прольоти для традиційних систем. А значить, у вас буде більше свободи для реалізації ваших архітектурних задумів.

Економія 20-40% на кроквяній конструкції може становити сьогодні від 3000 дол для будинку 150 м2. Навряд чи хтось захоче відмовитись від такого подарунка.

Як замовити

Надсилайте нам запит

  • електронною поштою info@profikaraks.com.ua
  • або дзвоніть за телефоном (044) 344-35-70

для замовлення кроквяних ферм, обговорення будь-яких питань.

Пам'ятайте, що у нас ви можете замовити ферми для будинку, що будується за будь-якою технологією (не тільки каркасною).

   web: profikarkas.com.ua    email: info@profikarkas.com.ua    tel: (044) 344-35-70