web: profikarkas.com.ua    email: info@profikarkas.com.ua    tel: (044) 344-35-70

Автор статті: Олексій Сухар, архітектор компанії Profikarkas


Хоч як крути, але кожна компанія, яка зводить каркасні будинки, має свої особливості. Немає загальноприйнятих стандартів, які дотримуються організації. У багатьох фірм різні стінові пироги, товщини стін, спосіб їх зведення, використовувані матеріали.

Що таке будинки, що швидко монтуються Профікаркас


Базові складові наших будинків – це дерев'яний каркас та мінеральна вата (ROCKWOOL, Техноніколь), що його заповнює. На ділянці будинок збирається на заздалегідь підготовленому фундаменті зі стінових панелей (готових каркасних стін, підготовлених до фасадного та внутрішнього оздоблення), які ми виготовляємо на власному заводі.

Повний комплект каркасних стін будинку — домокомплект — це наш основний продукт.

Для будівництва використовується лише рівна деревина висушена до 12-18% вологості.


Будівництво каркасного котеджу під ключ займає лише 6 місяців. Тому каркасні будинки часто називають швидкомонтованими.

А тепер докладніше по прядку: з чого починається і чим закінчується будівництво.

1. Вибір проєкту каркасного будинку

Будь-яке будівництво будинків, що швидко монтуються, починається саме з вибору проєкту. На нашому сайті ми підібрали для вас найпопулярніші проєкти каркасних будинків від нашого партнера. Якщо все-таки жоден вам не сподобався, ви можете вибрати типовий проєкт тут. У будь-якому випадку типовий проєкт ви отримаєте у подарунок. У разі потреби ми можемо внести до нього зміни. Якщо жоден типовий проєкт вам не підійшов, ми готові створити вам індивідуальний проєкт каркасного будинку.

  

При проєктуванні, виробництві та монтажі ми дотримуємось вимог Інституту Пасивного Дому (м. Дармштадт, Німеччина). Про це свідчить сертифікат, виданий на ім'я директора компанії Профікаркас Миколи Кудіненко.

2. Складення комерційної пропозиції та підписання договору 

Після того, як ви визначилися з проєктом будинку, ми складаємо для вас комерційну пропозицію на будівництво, в якій вказуємо вартість будівництва та терміни. Перед складанням пропозиції ми обговорюємо з вами

  • товщину зовнішніх стін, будівельні матеріали. Ми можемо рекомендувати найбільш раціональні рішення, виходячи з вашого бюджету.
  • обсяги робіт. Ви можете замовити у нас будівництво будинку під ключ, а можете замовити і лише виготовлення домокомплекту, а всі інші роботи - фундаментні, монтаж домокомплекту, покрівельні, фасадні, інженерні, оздоблювальні виконувати самостійно. Можете вибрати будь-який проміжний варіант.

Також беремо до уваги інші ваші побажання.

Якщо умови комерційної пропозиції вам підходять, ми укладаємо з вами договір на будівництво.

3. Оплата етапів будівництва і термінів

Уклавши договір на будівництво, вам не потрібно вносити всю суму за будівництво відразу. Ви вносите передоплату 80% тільки майбутнього етапу, наприклад заливання фундаменту, або виготовлення домокомплекту, решту 20% доплачуєте після завершення даного етапу під час підписання акта приймання-передачі. Якщо для наступного етапу найближчим часом ви не готові внести оплату, ми можемо відкласти початок даного етапу на будь-який термін.

Сума, зафіксована у договорі, підтверджується детальним кошторисом та залишається незмінною до кінця будівельних робіт.

4. Виготовлення домокомплекту на заводі

Після підписання договору та отримання передоплати ми приступаємо до виготовлення домокомплекту та елементів кроквяної системи на нашому заводі.

Швидкомонтовані будинки: переваги виготовлення у заводських умовах:

  • Будинок, побудований із заводських стін, буде надійнішим і теплішим за рахунок максимально точної геометрії та відсутності похибок (у порівнянні зі стінами, зведеними на ділянці).
  • Точна геометрія та відсутність похибок досягаються завдяки автоматизованому сучасному обладнанню на виробництві, меншому об'єму ручної праці, зручному доступу фахівців до будь-якої частини стіни. Докладніше про це ми писали тут.
  • При виготовленні домокомплекту постійно ведеться відеозйомка, за якою ви можете контролювати процес виготовлення стін самостійно або залучаючи нагляд.

За бажанням замовника ми зводимо будинки, що швидко зводяться, і з відкритих панелей — дерев'яного каркаса з плитами OSB із зовнішнього боку (як наприклад у цьому випадку). Все наступне наповнення стінового пирога виконується на ділянці.

Виготовлення домокомплекту у будь-якому випадку виконується у суворій відповідності до проєктної документації.

Спочатку роблять каркас будинку, потім надають йому додаткову жорсткість плитами OSB, далі наповнюють готовий стіновий щит мінеральною ватою, у шарах якої укладають заставні під електрику та наступними елементами по порядку.

Якщо подивитися на повністю готову каркасну стіну в розрізі зовні всередину вона виглядатиме так:

Зовнішня стіна:

  • фасадна система, в якій передбачено гідробар'єр, якщо сам фасадний матеріал недостатньо захищає від вологи;
  • плити OSB
  • дерев'яний каркас будинку з утеплювачем з мінеральної вати
  • паробар'єр
  • решетування
  • два шари гіпсокартону
  • внутрішнє оздоблення.

Між фасадною системою та плитами OSB, а також між пароізоляцією та шаром гіпсокартону можна прокласти додатковий шар утеплювача, якщо того вимагають теплотехнічний розрахунок.

У шарі теплоізоляції прокладають заставні під електрику - металорукава, в яких потім будуть прокладені кабелі.

Внутрішня стіна:

  • шар гіпсокартону,
  • дерев'яний каркас стіни з утеплювачем з мінеральної вати,
  • шар гіпсокартону.

Із заводу на ділянку стіни приїжджають без фасаду та без внутрішнього оздоблення. А ось вікна ми можемо встановити на заводі.

Будівельні матеріали

Матеріали для виготовлення домокомплекту та кроквяної системи ми використовуємо тільки сертифікованих виробників - мінеральна вата Техноніколь або ROCKWOOL, плити OSB Cranopol, гіпсокартон Knauff, Rigips, деревину, висушену до 12-18% оброблену сертифікованим антисептиком. Таким чином, ми гарантуємо високу якість та довговічність вашого будинку. Чому це так важливо читайте у цій статті.

Виготовлення домокомплекту займає, як правило, 15 – 20 днів. 

5. Изготовление элементов стропильной системы

На нашому заводі ми можемо виготовити не тільки елементи класичної кроквяної системи, але і кроквяні ферми, які в більшості випадків обходяться замовникам дешевше. Чому? Читайте тут.

Виготовлення кроквяної системи займає 6 – 10 днів.

6. Монтаж каркасного будинку на ділянці

Після того, як виготовлення домокомплекту завершено, готові стіни та елементи кроквяної системи транспортуються на ділянку та монтуються у коробку будинку на заздалегідь підготовленому фундаменті за допомогою кранової техніки.

Монтаж домокомплекту займає 1 – 3 днів, монтаж кроквяних ферм також 1 – 3 днів.

7. Будівництво швидкомонтованих будинків під ключ. Наступні етапи

Далі ви можете виконувати роботи самостійно, або можете продовжувати будівництво разом із нами.

Будинки швидкого складання, будівництво яких виконує одна організація від початку до кінця, мають наступні переваги:

1. Один підрядник - це один відповідальний за все будівництво, у разі помилки він сам її виправить, не виправдовуючись помилками попередніх будівельників.

Уклавши договір з однією компанією, вам не доведеться:

  • вивчати тонкощі сучасного будівництва,
  • шукати підрядників на різні види робіт,
  • контролювати їхню діяльність,
  • купувати та доставляти будівельні матеріали,
  • виправляти помилки будівельників власним коштом,
  • доплачувати за невраховані спочатку етапи робіт.

2. Ви заощадите дуже багато часу і сил, передавши всі клопоти будівельного процесу однієї організації. Вам залишиться тільки ввезти меблі до нового будинку.

Після зведення коробки виконуються покрівельні роботи - вони можуть тривати близько 30 днів. Потім монтуються вікна та двері. Далі - фасадні роботи, які можуть виконуватись паралельно з інженерними. Канали вентиляції, водопроводу, опалення встановлюються вздовж стін. Усі електричні кабелі монтуються в металорукавах, які закладаються всередині стіни ще на заводі.

Останній етап - це внутрішнє оздоблення будинку і монтаж сантехніки.

Наша технологія будівництва швидкомонтованих будинків дозволяє звести котедж під ключ у середньому за 6 місяців.

  

Тепер будинок готовий - ви можете завозити меблі та починати в ньому нове життя. Тепер ви зможете повною мірою, насолоджуватися свіжим повітрям та тишею заміського життя, запрошувати друзів на шашлики чи в лазню, створювати чудовий садок навколо будинку – одним робити все, про що мріяли.


Зробити перший крок до мрії зовсім не важко - зверніться до нас за прорахунком вартості будинку, подальші кроки ми вам підкажемо.


   web: profikarkas.com.ua    email: info@profikarkas.com.ua    tel: (044) 344-35-70